Home » Newsroom » ATEX en explosiebeveiliging voor pneumatisch vacuümtransport van poeders en bulkmaterialen

ATEX en explosiebeveiliging voor pneumatisch vacuümtransport van poeders en bulkmaterialen

De laatste jaren zijn de eisen voor het vervoer van vaste stoffen aanzienlijk toegenomen. Vooral bij gebruik in EX-gebieden.

Vakuumförderer Typ VS für das saubere und sichere Fördner von Pulvern, Granulaten und anderen Schüttgütern von A nach B. Erzeugung des Unterdrucks mit einer Multijector Vakuumpumpe. Nach Richtlinie 2014/34/EU ATEX baumustergeprüft und für staubexplosive Stoffe geeignet. Das hygienische Design ermöglicht eine leichte Reinigung. Einsatz in der chemischen Industrie, Phrama, Lebensmittel, Metallpulver etc.

Aangezien mechanische transportsystemen hier vaak hun grenzen bereiken en op verschillende manieren een ontstekingsbron kunnen vormen, ligt de nadruk op pneumatische transportsystemen.

Het zogenaamde vacuümtransportsysteem biedt hier bijzondere voordelen. Het ontwerp en de constructie zijn vrij van ontstekingsbronnen en maken het gebruik mogelijk van stof met een zeer lage minimale ontstekingsenergie (MIE).

Een lage transportsnelheid wordt bereikt door het stekkertransport. Op basis van de ontstekingsbronvrije constructie maken eenvoudige extra voorzieningen ook het gebruik in het EX-gasgebied mogelijk.

Wilt u meer weten over het onderwerp of heeft u een specifieke opdracht?
Onze applicatie-experts helpen u graag verder. Neem contact op met

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/