Home » Newsroom » EOS en VOLKMANN worden partners voor het verwerken van metaalpoeders bij 3D printen

EOS en VOLKMANN worden partners voor het verwerken van metaalpoeders bij 3D printen

Dankzij end-to-end poederverwerking voor metaalpoeder is additieve productie met 3D printsystemen van EOS nu sneller, veiliger en volledig geautomatiseerd met maximaal zes aangesloten printers.

Krailling en Soest, Duitsland, 6 november 2023 – VOLKMANN en EOS kondigen een schaalbare oplossing aan voor het verwerken van metaalpoeders in de poedercyclus. Deze is ontworpen voor de EOS M 290, EOS M 400 en EOS M 300 series op het gebied van additive manufacturing (AM). EOS biedt zijn klanten hiermee een allesomvattende oplossing voor het hanteren en verwerken van metalen AM-materialen voor zowel pre- als post-processing: van eenvoudige poederbereiding tot een gesloten, volledig geautomatiseerde poedercyclus.

Een gesloten poedercircuit met volledig geautomatiseerde poederverwerking, kan worden gerealiseerd voor een productiecel met maximaal zes 3D printers. De schaalbaarheid van dergelijke systemen, kan ook stap voor stap worden gerealiseerd door bestaande printers te integreren. De gebruiker profiteert van deze partnerschap door een geïntegreerd systeem voor 3D printen en poederverwerking uit één hand – van de projectplanning tot de uiteindelijke toepassing.

VOLKMANN heeft zichzelf gevestigd als een toonaangevende leverancier van innovatieve poederbehandelingssystemen in de AM-industrie en draagt zijn expertise bij aan de samenwerking met EOS. Samen is de bewezen EOS-technologie aangepast, geoptimaliseerd en intensief getest. Dit resulteert in de volgende voordelen voor de eindgebruiker:

  • Veilige en schone poederverwerking in gesloten systemen: dus betere bescherming van het personeel tegen stof en tegelijkertijd betere bescherming van het poeder tegen omgevingsinvloeden en vervuiling.
  • Verhoogde printerproductiviteit en procesbetrouwbaarheid: dankzij snelle poederverwijdering en automatische poederbijvulling parallel aan het printproces.
  • De consequente vermindering van handmatige werkprocessen door volledig automatische poederverwerking in 24/7 bedrijf.
  • Een krachtig gecentraliseerd poederverwerkingssysteem dat tot zes EOS M 400 of EOS M 300-4 in één productiecel kan leveren.
  • Waarborging van de poederkwaliteit door optionele droging en gesloten processtappen.
  • Een schaalbaar systeem waarmee een productiecel geleidelijk en kosteneffectief kan groeien en uitbreiden.
Fig.: Productiecel met zes EOS M 400 in een gesloten poedercircuit en volledig automatische verwerking van het metaalpoeder

In het modulaire concept worden de afzonderlijke processtappen gerealiseerd, door verschillende apparaten met elkaar te verbinden. Deze apparaten kunnen ook afzonderlijk worden bediend en kunnen worden verbonden tot een volledig geautomatiseerd systeem met maximaal zes aangesloten printers, als de productie op een later tijdstip wordt uitgebreid. Het metaalpoeder wordt tussen de apparaten getransporteerd via buizen en slangen met behulp van het beproefde vacuümtransportsysteem.
De volledige poederverwerking in een gesloten poedercircuit omvat de volgende processtappen:

snelle extractie van metaalpoeder uit de bouwkamer na het printen
voorbereiding van het gebruikte poeder door zeven
optionele tussentijdse buffering van het poeder voor en na de voorbereiding in een container, en ook opslag voor automatisch vullen van de printers
automatisch vullen van EOS M 400 of EOS M 300 3D printers met poeder
optionele vacuümdroging van het poeder direct voor het vullen van de printer
De eindgebruiker heeft nu één aanspreekpunt voor 3D printen en poederverwerking – van projectplanning tot ingebruikname, voor de hele levenscyclus van het systeem en voor service. En ze profiteren van de optimaal op elkaar afgestemde AM-systemen en het poederverwerkingssysteem: een complete poedermateriaaloplossing uit één hand.

Over Volkmann:

VOLKMANN GmbH is één van de technologisch toonaangevende fabrikanten van systemen voor poederbehandeling en materiaaltransport. Op het gebied van additieve productie met metaalpoeders, hebben de innovatieve oplossingen van Volkmann, voor de voorbereiding van gebruikt poeder en voor vacuümtransport van het poeder zich de afgelopen 10 jaar bewezen in talrijke toepassingen. De uitgebreide expertise komt voort uit talloze installaties in de afgelopen 50 jaar voor de chemische en farmaceutische industrie, voor levensmiddelen, batterijproductie en tal van andere toepassingen. VOLKMANN is een pionier in de ontwikkeling van veilige poederbehandelingssystemen (ATEX) in stofexplosiegevaarlijke omgevingen.

Over EOS:

EOS biedt duurzame productieoplossingen op basis van industrieel 3D-printen voor fabrikanten wereldwijd. Op weg naar de toekomst van productie combineert het onafhankelijke bedrijf, opgericht in 1989, efficiënte productie met baanbrekende innovatie en duurzame praktijken. Op basis van zijn platformgedreven, digitale systemen en allesomvattende materiaal-, proces- en dienstenportfolio zet EOS zich in, om tegemoet te komen aan de behoeften van zijn klanten en tegelijkertijd verantwoordelijk te handelen voor de planeet.

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/