Home » Newsroom » Hefkolommen vereenvoudigen de bediening en het onderhoud van transportbandsystemen

Hefkolommen vereenvoudigen de bediening en het onderhoud van transportbandsystemen

Tablettenpersen in de farmaceutische industrie moeten betrouwbaar worden voorzien van poeders of granulaten. Zacht transport van het product is een basisvereiste. Bovendien mag het product niet ontmengen, noch qua productcomponenten, noch qua deeltjesgrootteverdeling. Vacuümtransport voldoet uitstekend aan deze eisen en daarom wordt deze technologie al tientallen jaren gebruikt in tal van systemen.

De vacuüm conveyor kan heel eenvoudig worden gedemonteerd voor onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden aan een tablettenpers. De kleine afmetingen en het lage gewicht vergemakkelijken over het algemeen alle werkzaamheden aan een vacuüm conveyor. Met een hef- en zwenk trolley is dit werk nog eenvoudiger: de vacuüm conveyor wordt gewoon van de tabletpers weggedraaid en neergelaten. Hierdoor heeft het personeel vrije toegang tot de tablettenpers en kunnen reinigings- en onderhoudswerkzaamheden aan de vacuüm conveyor zeer ergonomisch worden uitgevoerd.

Een actueel voorbeeld toont de implementatie bij een Europees farmaceutisch bedrijf met een dubbele roterende tablettenpers van het type FE55 van FETTE Compacting GmbH. Het product wordt uit containers getransporteerd en via twee transportsystemen met VOLKMANN vacuümtransporteurs van het type VS 200 naar de tablettenpers gevoerd. De mechanische interfaces en de signaaluitwisseling werden gepland en gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen FETTE Compacting en VOLKMANN.

De vacuümtransporteurs zijn elk bevestigd aan een lift trolley en kunnen daarom 180° van de tablettransporteurs worden gedraaid. De vacuüm conveyor wordt voor onderhoud neergelaten door middel van elektrische hoogteverstelling en vervolgens weer precies boven de tablettenpers geplaatst voor productie.

Een speciaal kenmerk van deze productiefaciliteit is de lage plafondhoogte. De hef- en zwenkkolom werd speciaal voor deze klant aangepast. Samen met FETTE Compacting werd dit systeem een paar dagen geleden in gebruik genomen.

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/