Metaalpoeder terugwinning gemakkelijk gemaakt.

De PowTReX is een vacuüm-, transfer-, zeef- en recuperatiesysteem voor metaalpoeders, ontwikkeld voor gebruik in de additive manufacturing (AM) industrie. Het wordt gebruikt om metaalpoeder uit bijvoorbeeld 3D-printers en uitpakstations te transporteren met een hoge en constante zuigkracht. Het afgezogen poeder wordt gezeefd en het materiaal met de juiste deeltjesgrootte kan automatisch worden teruggevoerd naar het proces.

Het systeem heeft een kleine voetafdruk van minder dan 1 m² en biedt een hoge en stabiele materiaaldoorvoer. De PowTReX is een betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk systeem dat gebruik maakt van een HEPA-filter ter bescherming tegen schadelijke stoffen. Installatie in een EX-zone 22 is ook mogelijk omdat het een ATEX-goedgekeurd systeem is met typegeteste componenten. Het wordt bediend met een touch display en éénknopsbediening.

Formnext 2019 Volkmann GmbH Stand PowTReX Metallpulverhandling

PowTReX (links) op de beurs. Formnext 2019 / Frankfurt am Main

Met dit systeem is classificatie mogelijk van alle gangbare soorten metaalpoeder en legeringen daarvan voor additieve fabricage (waaronder roestvrij staal, aluminium en titanium). Werking onder volledig inerte omstandigheden met een restzuurstofgehalte van <1% is ook mogelijk, evenals een volledige gesloten lusoplossing voor de recirculatie van inert gas.

U vindt meer informatie over oplossingen voor "Additive Manufacturing" in onze regio

verzoek om terugroeping
Vertel ons uw telefoonnummer en de gewenste tijd voor de terugroeping. Beschrijf in het kort uw probleem. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op tijdens onze kantooruren (ma t/m do 8.00 - 17.00 uur, vr 8.00 - 15.00 uur).

VOLKMANN Verkoopkantoor NL
+31 (0)6 426 16 770
+31 (0) 6 151 00 320

Duitsland
+49 (0)2921 9604 0


Copyright © 2023 Volkmann GmbH
cross