Home » Newsroom » Poederbehandeling – De gemakkelijke manier!

Poederbehandeling – De gemakkelijke manier!

Onze klanten worden vaak geconfronteerd met het probleem dat grondstoffen niet in de gewenste containers kunnen worden geleverd.
Daarom rijst vaak de vraag:

Hoe krijg ik het product in de gewenste verpakking?

Vorige slide
Volgende slide

Een bedrijf uit de farmaceutisch-chemische sector stond voor precies deze uitdaging en moest 5 verschillende granulaten met een fijnstofgehalte uit vaten van 200 liter overbrengen in kleine containers van 10-15 liter zonder productverontreiniging te veroorzaken. Tijdens de daaropvolgende verwerking werden de kleine containers onderworpen aan een speciale warmtebehandeling om vreemde deeltjes uit de grondstof te verwijderen.

Tot nu toe moest de operator het vat openen en de voering voorbereiden voor de aansluiting van een speciaal deksel met een ledigingstrechter met handbediende klep om de kleine containers te kunnen vullen. Het vat werd vervolgens in een hef- en kantelinrichting geplaatst en 180° gedraaid. De kleine containers konden dan handmatig worden gevuld via de kogelkraan op het ledigingsdeksel.

Dit proces bleek zeer tijdrovend en reinigingsintensief te zijn. Om het zeer tijdrovende inbrengen van de trommels in de hef- en kantelinrichting te elimineren, worden de granulaten nu rechtstreeks van bovenaf uit de trommels gezogen met behulp van een zuiglans. Aangezien de respectieve producten per soort moeten worden verwerkt, werd voor elk granulaat een afzonderlijk vacuümtransportsysteem aangeschaft. Hierdoor kon zowel de productiviteit worden verhoogd als de reinigingsinspanning worden verminderd.

De speciale structuur van de vacuümtransportband en de technische controle van het proces maken een minder arbeidsintensieve operatie mogelijk. Er is altijd een gedefinieerd buffervolume onder de afvoerklep, dat wordt bewaakt door een niveausensor. Zodra het product onder het gewenste niveau zakt, worden automatisch nieuwe korrels aangevoerd via het intelligente besturingssysteem. Het vullen van de kleine containers kan dus zonder onderbrekingen worden uitgevoerd, van het verwisselen van het vat en het schoonmaken, via een kogelkraan aan de uitgang van de vacuümtransportband.

Om een soepele overgang naar het nieuwe geautomatiseerde proces te garanderen, werd niet alleen het transportsysteem geïnstalleerd en in werking gesteld tijdens de 2-daagse opstart, maar werd ook een uitgebreide praktijkopleiding gegeven aan de toekomstige operatoren. Naast de basisfunctionaliteit werd gedetailleerde kennis over preventief onderhoud bijgebracht.

De enorme vereenvoudiging van het nieuwe decanteerproces werd door de klant nogmaals uitdrukkelijk benadrukt.

Wilt u meer weten over het onderwerp of heeft u een specifieke opdracht?
Onze applicatie experts helpen u graag verder. Contact

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/