Home » Newsroom » PowTReX in het Verenigd Koninkrijk

PowTReX in het Verenigd Koninkrijk

Volkmann is er trots op Materials Solutions te ondersteunen, gevestigd nabij Worcester in het Verenigd Koninkrijk, die een Siemens bedrijf zijn (sinds 2016). Zij maken gebruik van additive manufacturing (AM) technologieën voor de productie van onderdelen en gereedschappen voor de luchtvaart-, automobiel- en energieopwekkingsindustrie wereldwijd met behulp van een verscheidenheid aan metaalpoeders waaronder Ni superlegeringen, Ferro legeringen en Aluminium legeringen.

PowTReX von Volkmann bei Materials Solutions in GB an einer EOS M 400-4

Materials-Solutions-Logo

Materials Solutions heeft de productie zien toenemen, wat heeft geleid tot de uitbreiding van het bedrijf naar een grotere faciliteit voor extra AM-machines om aan de vraag te kunnen voldoen. Hun nieuwe grotere faciliteit beschikt nu over een grotere selectie AM machines van verschillende leveranciers en in verschillende maten om hun productieflexibiliteit te vergroten. Deze toename van de vraag betekende dat er een efficiënter, betrouwbaarder en veelzijdiger proces nodig was om de poederreclasseringsprocedure tussen de bouwwerken te versnellen.

Met enkele onbevredigende poederreclasseringssystemen die ter plaatse werden uitgeprobeerd, werd begin 2018 contact opgenomen met Volkmann om te helpen met een alternatieve oplossing en sindsdien zijn er verschillende systemen geleverd. De flexibiliteit van de PowTReX heeft Materials Solutions ook in staat gesteld om nieuwe poederbehandeling- en herindelingsprojecten te plannen met behulp van Volkmann-apparatuur, waardoor ze hun poederherindelingsproces hebben kunnen verbeteren.

De PowTReX maakt gebruik van een Volkmann vacuümtransportband om poeder vanuit de bouwkamer naar een ultrasone zeef te transporteren, via een doseersysteem dat overbelasting van de zeefmat helpt voorkomen. Met een zeefsnelheid van ongeveer tweemaal die van andere beschikbare oplossingen op de markt (met gelijkwaardig poeder) is de PowTreX een goede oplossing om het herindelingsproces te helpen versnellen.

Meer informatie over oplossingen voor “Additive Manufacturing” vindt u hier.

www.materialssolutions.co.uk

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/