Home » Newsroom » Metaalpoederterugwinning gemakkelijk gemaakt

Metaalpoederterugwinning gemakkelijk gemaakt

De PowTReX is een vacuüm-, transfer-, zeef- en recuperatiesysteem voor metaalpoeders, ontwikkeld voor gebruik in de additive manufacturing (AM) industrie. Het wordt gebruikt om metaalpoeder uit bijvoorbeeld 3D-printers en uitpakstations te transporteren met een hoge en constante zuigkracht. Het opgezogen poeder wordt gezeefd en het materiaal met de juiste deeltjesgrootte kan automatisch worden teruggevoerd naar het proces.

PowTReX (links) op de beurs. Formnext 2019 / Frankfurt am Main
PowTReX (links) auf der Messe. Formnext 2019 / Frankfurt am Main

Het systeem heeft een kleine oppervlakte van minder dan 1 m² en biedt een hoge en stabiele materiaaldoorvoer. De PowTReX is een betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk systeem dat gebruik maakt van een HEPA-filter ter bescherming tegen schadelijke stoffen. Installatie in een EX-zone 22 is ook mogelijk omdat het een ATEX-goedgekeurd systeem is met typegeteste componenten. Het wordt bediend met een touch display en éénknopsbediening.

Meer informatie over oplossingen voor “Additive Manufacturing” in onze regio vindt u hier.

Alle gangbare soorten metaalpoeders en hun legeringen voor additieve productie, waaronder roestvast staal, aluminium, titanium en andere poeders kunnen met dit systeem worden geclassificeerd. Werken onder volledig inerte omstandigheden met een restzuurstofgehalte van < 1% is ook mogelijk, net als een volledige gesloten-lus oplossing voor het inerte-gascircuit.

Wil je meer weten over het onderwerp of heb je een specifieke opdracht? Onze applicatie-experts helpen je graag verder. Neem contact met ons op

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/