Home » Newsroom » Schone oplossing in de EX-ruimte

Schone oplossing in de EX-ruimte

De productie van verzorgings- en hygiëneproducten vereist het vervoer en de dosering van licht ontvlambare harskorrels in een mixer. De minimale ontstekingsenergie van de te vervoeren stof bedraagt 3 mJ (MIE 3 mJ).

Vorige slide
Volgende slide

Bij de vorige procedure werden vaten gevuld met hars en in ovens verhit; vervolgens werd de vloeibaar gemaakte hars in een geroerd vat gemengd met een andere vloeistof. Dit tijdrovende en relatief lastig te beheersen proces leidde tot knelpunten in de productie.

De klant wendde zich tot ons met het verzoek om een veilige, maar tegelijkertijd flexibele werkomgeving. In nauw overleg tussen de aanbieder en de gebruiker kwamen zij overeen een vloeiend en ruimtebesparend proces te ontwerpen.

Na de procesomschakeling worden de harsgranulaten niet langer in vaten, maar in bulkzakken bereid. Het te vervoeren materiaal wordt nu centraal en in de goed bereikbare materiaalopslag boven twee losstations voor bulkzakken geplaatst. Daarbij worden de bulkzakken afwisselend gelost en worden stilstandtijden voor het wisselen van containers vermeden.

Twee Volkmann Conweigh-vacuümtransportbanden zuigen het materiaal hiervandaan aan en transporteren het over een afstand van 60 of 85 m en een hoogte van 12 m naar het roervat met een transportcapaciteit van 2 ton per uur.

De Conweigh-systemen leveren uiteindelijk 100 nauwkeurig afgemeten grammen van het getransporteerde materiaal aan het roervat, waar het wordt verwarmd en vermengd met andere vloeistoffen.

Nu kunnen verschillende brandbare materialen van de klant veilig worden vervoerd met het gekozen systeem. Onderzoek heeft uitgewezen dat de zuigleidingen bijna volledig kunnen worden geleegd, zodat extra reinigingsmaatregelen niet nodig zijn bij op handen zijnde materiaalwisselingen, hetgeen bijdraagt tot de gewenste hoge flexibiliteit van het systeem. Het gehele systeem is ontworpen en gemaakt in overeenstemming met ATEX.

De klant koos voor de VOLKMANN-oplossing voor het nieuwe ontwerp van het proces, niet in de laatste plaats vanwege de nauwe samenwerking en de competentie die specifiek op het gebied van explosiepreventie te vinden is. De voorgestelde oplossing bleek ook aantrekkelijk vanwege de hygiënische aspecten en de bedienings- en onderhoudsvriendelijkheid.Volkmann houdt met kennis en ervaring rekening met de behoeften van de gebruiker en ontwikkelt daarom optimale resultaten en processen.

Wilt u meer weten of heeft u een specifieke opdracht?
Onze toepassingsexperts helpen u graag verder.  Contact

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/