Home » Newsroom » Sinter-gebaseerd Additief Fabriceren

Sinter-gebaseerd Additief Fabriceren

In de afgelopen weken hebben we veel bericht over onze oplossingen voor additief fabriceren met metalen poeders, met de nadruk op SLM-processen (Selective Laser Melting). Onze producten worden echter ook gebruikt in SBAM-processen (Sinter-gebaseerd Additief Fabriceren). Daarom waren we erg blij om de uitnodiging te aanvaarden om een presentatie te geven op de “Sinter-gebaseerd Additief Fabriceren” workshop van het IFAM Instituut in Bremen op 14 – 15 september 2022.

Wanneer het gaat om het vullen van 3D-printers met metalen poeders, zijn er geen significante verschillen tussen SLM en SBAM – vacuümconvectie is een beproefde technologie in beide processen. Het uitpakken en ontpoederen van SBAM-bouwopdrachten is echter een bijzondere uitdaging omdat de groene lichamen zeer gevoelig zijn.

De voorbereiding van de ongebruikte poeder is ook mogelijk in binderjettoepassingen. Soms zijn gebruikers bezorgd dat het schermresultaat kan verslechteren door de binderdruppels die in de poeder terechtkomen of dat het scherm na verloop van tijd volledig verstopt raakt. In de praktijk heeft ultrasonisch geactiveerde zeven in onze PowTReX-systemen zich echter ook bewezen bij continue gebruik met SBAM-processen.

In zijn presentatie met de titel “Slimme oplossingen voor handhaving van metaalpoeder voor additief fabriceren”, heeft Thomas Ramme ook de vraag aangesneden of vacuümvervoer de metaalpoeder beschadigt en uiteindelijk leidt tot een lagere kwaliteit van het geprinte 3D-component. Als onderdeel van het IDAM-project, is deze vraag onderzocht door het Fraunhofer-ILT (Institute for Laser Technology, Aachen, https://www.ilt.fraunhofer.de/), maar er zijn geen negatieve veranderingen waargenomen. Integendeel, de poederkwaliteit kan zelfs significant worden verbeterd tijdens het vervoer en de conditie. Het drogen van de metaalpoeder met vacuüm leidt tot significant betere stroombaarheid, dus een beter coatingsproces en uiteindelijk een hoger componentenkwaliteit.

Het schone en veilige omgaan met metalen poeder wordt steeds belangrijker voor gebruikers. Het gaat zowel om bescherming van het personeel tegen in te ademen stof als om bescherming van het metalen poeder tegen besmetting. Gesloten systemen en het gebruik van vacuümtransport zijn op vele manieren een optimale oplossing, aangezien de negatieve druk in het systeem voorkomt dat stof ontsnapt.

Met meer dan 80 deelnemers trok de 3e editie van de workshop van het IFAM Instituut veel belangstelling. We kijken al uit naar de volgende SBAM-workshop op 13-14.09.2023 in Bremen.
Het IFAM Instituut, met ongeveer 700 medewerkers op 5 locaties, is een onderzoeksinstelling van de Fraunhofer-Gesellschaft (www.ifam.fraunhofer.de). Meer informatie over de SBAM-workshop kunt u vinden in het door IFAM gepubliceerde artikel: https://www.linkedin.com/posts/fraunhofer-ifam_sinter-additivemanufacturing-binderjetting-activity-6976495180161937409-xLiA?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/