Home » Newsroom » UL 508A certificering vereenvoudigt goedkeuring voor gebruik in de VS en Canada

UL 508A certificering vereenvoudigt goedkeuring voor gebruik in de VS en Canada

Onze besturingssystemen kunnen nu worden ontwikkeld en gecertificeerd volgens UL 508A. Klanten in de VS en Canada profiteren van een aanzienlijk vereenvoudigde en snellere goedkeuring van het systeem door de lokale autoriteiten.

Het is zeer voordelig als industriële besturingspanelen (ICP’s) voor procestechnische machines of systemen gecertificeerd zijn volgens de UL 508A-norm als ze worden gebruikt in de VS en Canada, op voorwaarde dat ze worden gebruikt met een maximale spanning van 600 volt. VOLKMANN GmbH is nu gecertificeerd door UL (Underwriters Laboratories Inc., www.ul.com) in overeenstemming met het UL 508A Industrial Control Panel Program. Met deze certificering wordt VOLKMANN geacht bevoegd te zijn om elektrische regelpanelen als UL-gecertificeerde componenten te ontwikkelen en te verkopen.

Voor onze klanten in de VS en Canada vereenvoudigt een UL 508A-gecertificeerd besturingssysteem de goedkeuring van de geïnstalleerde machine of het geïnstalleerde systeem bij de lokale autoriteiten aanzienlijk en verkort het de goedkeuringsperiode. Dit geldt ook voor machines die in eerste instantie in andere landen worden geïnstalleerd, maar waarvoor een latere verhuizing naar de VS of Canada wordt overwogen. Klanten kunnen er ook zeker van zijn dat de ICP’s voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Om de status van UL 508A gecertificeerd bedrijf te bereiken, moest de afdeling elektrisch ontwerp en automatisering van VOLKMANN GmbH een uitgebreid trainingsprogramma doorlopen. Ook in de toekomst zal ons team regelmatig door UL worden gevraagd voor advies en testafspraken.

Das Volkmann UL 508A Zertifizierungsteam.

In de toekomst zal VOLKMANN de besturingen voor sommige standaardproducten certificeren volgens UL 508A. Op verzoek van de klant kunnen speciale ontwerpen echter ook gecertificeerd worden volgens UL 508A.

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/