Vaten legen - bulkgoederen en poeder uit vaten verwijderen

Volkmann GmbH, augustus 3, 2020

In sommige situaties moet het bulkproduct uit vaten of tonnen worden gehaald en afhankelijk van het product kan dit gemakkelijk of moeilijker te doen zijn. Producten stromen gemakkelijk of zijn sterk klevend. Wij hebben diverse oplossingen ontwikkeld om vaten vrijwel volledig en zonder veel tussenkomst van de operator te legen.

Fassentleerung - Schüttgüter und Pulver aus Fässern entnehmenFass mit Deckel und BelüftungsfilterFassentleerung - Schüttgüter und Pulver aus Fässern entnehmen

Het vat is gemonteerd in een houder en wordt met de hand gekanteld. Om het product uit het vat te zuigen wordt een zuiglans van bovenaf ingebracht. De vatlediging wordt aangepast aan het product en de taaksituatie. Het legen van vaten waarbij een voering aanwezig is, is dan ook mogelijk.

Terwijl het product door vacuümtransport uit het vat wordt gezogen, zakt de zuiglans onder invloed van de zwaartekracht in het vat en ledigt zo geleidelijk de inhoud. Het proces wordt ondersteund door een vibrator, die aan het station onder het platform is bevestigd, om moeilijk stromende producten te helpen afzuigen.

Voor producten die zeer stoffig zijn of zoveel mogelijk moeten worden ingedamd, kan op het vat een bijbehorend deksel worden gemonteerd. Deze is voorzien van een ventilatiefilter en een afdichtingsmanchet en voorkomt zo dat er stof ontsnapt.

Wilt u meer weten over het legen van vaten of heeft u een specifieke taak?
Onze toepassingsexperts helpen u graag verder. Neem contact op met

verzoek om terugroeping
Vertel ons uw telefoonnummer en de gewenste tijd voor de terugroeping. Beschrijf in het kort uw probleem. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op tijdens onze kantooruren.

VOLKMANN Verkoopkantoor NL
+31 (0)6 426 16 770
+31 (0) 6 151 00 320

Duitsland
+49 (0)2921 9604 0  (ma t/m do 7.45 - 16.45 uur, vr 7.45 - 14.45 uur)

 


Copyright © 2024 Volkmann GmbH
cross