Home » Newsroom » Wegen en doseren van bulkproducten in een processt

Wegen en doseren van bulkproducten in een processt

Het is vaak nodig om poeder, naast andere bulkmaterialen, af te wegen en te doseren in een proces. Laten we de toevoeging van suiker aan een mixer als voorbeeld nemen uit de voedingsindustrie.

Conweigh-System

Volgens het recept moet in totaal 150 kg suiker aan de mixer worden toegevoegd. Het gebruikte transportsysteem vereist tien transportcycli van elk 15 kg. Afhankelijk van het ontwerp van het systeem zijn ook afgiftesnelheden tot 4 ton per uur mogelijk. De nauwkeurigheid van het systeem is 99 – 99,7% van het te bereiken streefgewicht.

Het uitnemen van verschillende pick-up locaties is mogelijk, evenals het aanpassen en opslaan van recepten. Een snelle interventie in het proces is mogelijk via het intuïtieve touch display van de apparaatbesturing. Daarnaast kan het gehele proces natuurlijk ook volledig automatisch worden aangestuurd.

De Volkmann CONWEIGH is een gecombineerd transport- en doseersysteem en wordt meestal gebruikt voor het toevoegen van hoeveelheden vanaf 2 kg per eenheid.

Wilt u hier meer over weten of heeft u een specifieke opdracht?
Onze toepassingsexperts helpen u graag verder. Neem contact op met

Reizen naar Volkmann GmbH in Soest bemoeilijkt door wegwerkzaamheden

Het bezoek aan Volkmann GmbH in Soest ondervindt de komende weken aanzienlijke hinder van wegwerkzaamheden. Met name de toegangsweg via de A44 ondervindt hinder. Er wordt een omleiding ingesteld die de reis met ongeveer 2 km of 5-10 minuten verlengt. De normale route van Volkmann naar de snelweg blijft open.

De bouwplaats en de omleiding zijn door de gemeente Soest aangekondigd voor de periode van 23 april tot 17 juli 2024.

We tonen een kaart met de omleidingsroute op pagina;
https://volkmann.info/nl/bedrijf/contacten-en-routebeschrijving/