Additieve productie / 3D-printing

Volkmann heeft producten & oplossingen voor additive manufacturing voor het veilig behandelen en transporteren van metaalpoeders rondom het 3D printproces.

Foto: DPS depowderstation, MPS metaalpoederbuffer, PowTReX voor poederrecycling en het vullen van een 3D-printer met een vacuümtransportband incl. geïntegreerde droging van het poeder door vacuümdroging.

Metaalpoeders kunnen schoon en veilig worden getransporteerd met een vacuümtransportband. Toonaangevende fabrikanten en andere gebruikers van metalen 3D printers maken gebruik van VOLKMANN vacuümtransportbanden uit zowel de VS als de PPC serie om de 3D printers te vullen met metaalpoeder. Met de in het PowTReX-systeem geïntegreerde vacuümtransportband halen veel bedrijven ook het losse poeder uit de bouwdoos.

Verwerking of recycling van gebruikte metaalpoeders door het zeven en scheiden van te grote deeltjes, gebroken draagconstructies en andere vreemde voorwerpen kan worden gedaan met de PowTReX of een stationair poederverwerkingsstation.

Als projectpartner in het IDAM-onderzoeksproject kon Volkmann zijn inzicht in poederverwerking binnen de industrie vergroten, met onder meer de volgende bevindingen:

  • Gedroogde metaalpoeders resulteren in een aanzienlijk betere onderdeelkwaliteit bij 3D printen. De dichtheid van de componenten wordt verhoogd en de porositeit wordt aanzienlijk verminderd voor aluminium en sommige andere metalen.
  • Een inert gas kan daarentegen achterwege blijven bij de poederbehandeling.
  • Het drogen (conditioneren) van nieuw en gebruikt of gereconditioneerd metaalpoeder kan zeer eenvoudig worden gerealiseerd met een vacuüm droogsysteem.

Volkmann heeft oplossingen voor het automatisch uitpakken en volledig ontpoederen van bouwbanen uit een bouwframe of bouwcilinder.

De video presenteert VOLKMANN's brede scala aan systemen en oplossingen voor veilige en betrouwbare poederbehandeling, het depoweren en opwerken van gebruikte metaalpoeders:

PowTReX - opzuigen, zeven en terugwinnen van metaalpoeder voor AM.

Drucker + PowTReX
Drucker + PowTReX
3D-Drucker mit angeschlossenem PowTReX und optionalem Rücktransport von gesiebtem Metallpulver zurück zum 3D-Drucker.
3D-printer met aangesloten PowTReX en optioneel retourtransport van gezeefd metaalpoeder naar de 3D-printer.

Het doel van de PowTReX is na het drukproces bruikbaar duur metaalpoeder terug te winnen en materiaal dat niet meer bruikbaar is voor het drukproces af te voeren. Het gezeefde poeder wordt teruggevoerd naar de productiecyclus, waardoor de efficiëntie toeneemt.

Het systeem biedt een betrouwbare en veilige werking met alle gangbare metaalpoeders voor additieve productie, waaronder roestvrij staal, aluminium en titanium.

Het systeem heeft een hoge materiaaldoorvoer tot 500 kg/u voor roestvrij staal en tot 300 kg/u voor aluminiumpoeder op een zeer kleine oppervlakte. Bovendien kan het gezeefde poeder automatisch worden teruggevoerd naar het 3D-printproces via vacuümtransportbandtechnologie.

Het explosieveilige systeem met geïntegreerd HEPA-filter zorgt voor een veilige en schone werkomgeving.

Het systeem werkt zowel met normale atmosferische lucht als met inert gas. Als levering van inert gas vereist of gewenst is voor productbescherming, werkt het PowTReXi systeem in een "closed loop" modus. Het inert gas blijft in de systeemcyclus en wordt hergebruikt, niet verbruikt. Extra kosten voor grote hoeveelheden inert gas worden zo vermeden.

PowTReX overview:
PowTReX animation:

DPS Metal 1 - automatisch uitpakken en depoweren van de bouwopdracht

De bouwopdracht uit het bouwframe halen en beide volledig ontpoederen - de DPS Metal 1 maakt het mogelijk. Volledig automatisch en in één arbeidsgang, zonder dat een operator tussenliggende handmatige stappen moet uitvoeren. Het reinigingsresultaat is zo goed dat reiniging achteraf meestal niet meer nodig is. Tegelijkertijd wordt het metaalpoeder opgevangen in een container voor latere opwerking.
foto: Doorsnede door het DPS station met zicht op de reinigingskamer

Het gesloten systeem beschermt het personeel tegen het stof van het metaalpoeder. En het metaalpoeder wordt evenzeer beschermd tegen verontreinigingen uit de omgeving.

De linker video presenteert het IDAM-onderzoeksproject met de twee demonstratielijnen bij GKN Additive en BMW AG. De rechter video is een gedetailleerde presentatie van het DPS depowderstation in het IDAM-project:

verzoek om terugroeping
Vertel ons uw telefoonnummer en de gewenste tijd voor de terugroeping. Beschrijf in het kort uw probleem. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op tijdens onze kantooruren.

VOLKMANN Verkoopkantoor NL
+31 (0)6 426 16 770
+31 (0) 6 151 00 320

Duitsland
+49 (0)2921 9604 0  (ma t/m do 7.45 - 16.45 uur, vr 7.45 - 14.45 uur)

 


Copyright © 2024 Volkmann GmbH
cross